هنگامی که در یک آپارتمان زندگی میکنید، ممکن است با چالشهای مربوط به کمبود نور روبرو شوید. اما با این حال، هنوز میتوانید گیاهانی را کاشته و لذت بردید. در این مقاله به برخی از بهترین انواع گیاه با نیاز نوری کم برای خانههای کم نور پرداخته شده است. با ما همراه باشید.
محتویات صفحه
گیاهان آپارتمانی زیادی وجود دارند که میتوانند در شرایط کم نور منازل شما رشد کنند. اگر شما به دنبال گیاهانی هستید که مناسب برای خانه کم نور باشند، در این مقاله ده نوع گیاه را برای شما معرفی میکنیم.
بعد از انتخاب گیاهان مناسب برای خانه کم نور، نحوه مراقبت و تغذیه آنها نیز بسیار مهم است. گیاهان با نور کم، نیاز کمتری به آب و کود دارند و باید مطمئن شوید که خاک گیاه همیشه مرطوب باشد اما آبیاری زیاد باعث پوسیدگی ریشه میشود. بهتر است خاک را با کود گیاهی غنی سازی کنید و برای رشد بهتر گیاه، زمین را هر چند ماه یکبار عوض کنید.
روش نگهداری و انواع گیاه با نیاز نوری کم
همچنین برخی گیاهان نیاز دارند تا به صورت منظم تنها با آبیاری و تغذیه از طریق خاک خود رشد کنند. این گیاهان معمولاً در گلدانهایی با سیستم هیدروپونیک کشت میشوند که در آن گیاه تنها با آب و محلول کود تغذیه میشود. گیاهانی مانند فرنی پالم، سنجدوقی، فیکوس، دراکنس، پتوس و کلمبیا از این دسته گیاهان هستند که با سیستم هیدروپونیک کشت میشوند و بسیار مناسب برای خانههای کم نور هستند.
در نهایت، یک نکته مهم در مورد گیاهان آپارتمانی برای خانه کم نور این است که این گیاهان همچنان به نور نیاز دارند، حتی اگر به اندازه کافی نور در محیط شما وجود نداشته باشد. به همین دلیل بهتر است گیاهان را در نزدیکی پنجره یا منطقهای با نور کم، مانند اتاقهای شمالی، قرار دهید. همچنین، میتوانید از لامپهای نور طبیعی مصنوعی که برای گیاهان تولید شدهاند، استفاده کنید تا به رشد بهتر برسند.
در کل، گیاهان به آفتاب نیاز دارند تا بتوانند تولید انرژی از طریق فتوسنتز را آغاز کرده و رشد کنند. با این حال، محیطهای با نور کم مثل آپارتمان ها یا اتاقهایی که به شمال هستند، این امکان را به گیاهان نمیدهند تا به خوبی رشد کنند. اما با وجود این مشکل، با انتخاب درست گیاهان، همچنان میتوانید به خوبی از زیبایی آنها لذت ببرید.
انواع گیاهان آپارتمانی با نیاز نوری کم
در این مقاله، به معرفی گیاهانی که برای محیطهای کم نور مناسب هستند، خواهیم پرداخت و همچنین در مورد نحوه مراقبت از آنها و بهترین مکان برای قرار دادن آنها در خانه بحث خواهیم کرد.
گیاه سانسوریا یا Sansevieria
گیاه سانسوریا گیاه با نیاز نوری کم
گیاه سانسوریا یا گیاه مار، یکی از گیاهانی است که برای محیطهای کم نور مناسب هستند. این گیاه با توجه به شرایط روشنایی، میتواند برای مدتهای طولانی بدون نور خورشید رشد کند. گیاه سانسوریا دارای برگهای سخت و خزنده است و برای رشد نیاز به آب کمتری دارد. همچنین، این گیاه میتواند به آلایندههای هوا کمک کند و میتواند به عنوان یک فیلتر هوای طبیعی عمل کند.
گیاه دراسنا یا Dracaena
گیاه دراسنا، یکی دیگر از گیاهانی است که برای محیطهای کم نور مناسب هستند و به عنوان یکی از گیاهان پرطرفدار داخلی شناخته میشود، به دلیل ظاهر زیبا و قابلیت رشد در شرایط کم نور، برای تزئین منازل، دفاتر و فضاهای کاری بسیار مورد استفاده قرار میگیرد. علاوه بر این، گیاه دراسنا برای تصفیه هوا و جذب آلایندههای موجود در محیط اطراف بسیار موثر است.
این گیاه با جذب گازهای مضری همچون فرمالدئید و بنزن از هوا، بهبود کیفیت هوای اتاق را فراهم میکند. این گیاه دارای برگهای بلند و شاخههای طولانی است و میتواند تا 10 فوت بلند شود. گیاه دراسنا، برای رشد نیاز به آب کمی دارد و میتواند به عنوان یک فیلتر هوای طبیعی عمل کند.
گیاه گندمی یا Spider plant
گیاه گندمی گیاه با نیاز نوری کم
گیاه گندمی یا “پای مادرشوهر” نام دیگری که به این گیاه داده شده است، یکی از محبوبترین گیاه با نیاز نوری کم است. این گیاه با ارتفاعی تا 90 سانتی متر، برگهای بلند و باریکی دارد که به صورت خمیده از گلدان خارج میشوند. برگهای این گیاه سبز تیره و دارای خطوط سفید روشن هستند که برای جلب توجه بسیار مفید هستند.
این گیاه با شرایط نوری کمتر هم خوب رشد میکند، اما برای رشد بهتر بهتر است در نور متوسط یا تا قدری کمتر قرار داده شود. گیاه فرشته پرورشی برای خانههایی که کمتر از 4 ساعت نور مستقیم دریافت میکنند، مناسب است.
این گیاه برای تصفیه هوای داخل منازل بسیار مفید است و مواد شیمیایی مضری همچون فرمالدئید، بنزن و تولوئن را از هوا حذف میکند. همچنین، گیاه فرشته پرورشی میتواند رطوبت را در هوای اتاق افزایش دهد که برای افرادی که مشکل خشکی ناحیه بینی و گلو دارند بسیار مفید است.
در نگهداری از این گیاه باید به دو مسئله دقت شود. اول اینکه باید زمین گلدان همیشه مرطوب باشد، زیرا این گیاه خشکی را تحمل نمیکند و باعث زرد شدن برگهای آن میشود. دوم اینکه باید به دور از نور خورشید مستقیم قرار داده شود.
گیاهان کاکتوس | گیاه با نیاز نوری کم
کاکتوس گیاهی است که برای زندگی در شرایط کم نور بسیار مناسب است و از بهترین انواع گیاه با نیاز نوری کم بوده. این گیاه بسیار مقاوم و پرورش آن بسیار آسان است. کاکتوس ها به خاطر ظاهر جذاب آنها به خصوص برای دکوراسیون داخلی پرطرفدارند. برای کاکتوس ها، نور غیر مستقیم کافیست و حتی این گیاهان میتوانند در نور مستقیم خورشید هم رشد کنند، اما باید مطمئن شوید که خاک آنها خشک نمیشود.
گیاه زنبق سفید یا Iris acutiloba
شاخه گل زنبق سفید گیاه با نیاز نوری کم
زنبق سفید گیاهی زیبا و شاداب است که برای رشد در شرایط کم نور مناسب است. برگهای سبز تیره و گلهای بزرگ و سفید زنبق سفید ظاهری جذاب به داخلی شما میدهد. این گیاه به آب کمی نیاز دارد و در کنار نور غیر مستقیم، دمای خنک نیز به آن کمک میکند.
گیاه نعناع هندی یا Pogostemon cablin
پلنت دولار یا پلنت پچولیفرا، یکی دیگر از گیاهانی است که برای رشد در شرایط کم نور مناسب است. این گیاه دارای برگهای بزرگ، ته دار و شاداب است که شکلی شیک و ظریف به دکوراسیون داخلی شما میدهد. این گیاه با آب کمی و نور غیر مستقیم رشد میکند و به خاطر مقاومت و زیبایی ظاهری آن، برای پرورش در مناطق کم نور پرطرفدار است.
گیاه تنباکویی
تنباکویی گیاهی خوش رنگ و دوست داشتنی است که برای رشد در شرایط کم نور بسیار مناسب بوده و یکی دیگر از گیاه با نیاز نوری کم است. این گیاه با برگهای بزرگ و شاداب و گلهای خوش رنگ، به دکوراسیون داخلی شما جذابیت میبخشد.
گیاه فیکوس لیراتا یا Ficus lyrata
گیاه فیکوس لیراتا، با برگهای بزرگ و پرجوش اشتهای زیادی به خود جلب میکند. این گیاه معمولاً در مناطق جنوبی آفریقا رشد میکند و به سرعت میتواند ارتفاع زیادی بگیرد. برگهای ضخیم و نشیمن گیاه فیکوس لیراتا، باعث جذب نور کافی برای عملکرد بهتر گیاه میشوند. این گیاه نسبتاً مقاوم به خشکی و آفتهای گیاهی است. برای رشد بهتر، این گیاه نیاز به آبیاری متناوب و حفظ رطوبت خاک دارد.
گیاه سیکاس یا Cycas revoluta
گیاه سیکاس گلدانی گیاه با نیاز نوری کم
گیاه سیکاس، یکی از گیاهانی است که در مناطق گرم و مرطوب آسیا رشد میکند. این گیاه با برگهای سبز تیره و شاخههای چوبیاش، به راحتی قابل تشخیص است. گیاه سیکاس در مقابل نور کم تحملی نشان میدهد و باید در مکانی با نور خفیف و پراکسیمیتی قرار گیرد. همچنین برای رشد بهتر، این گیاه نیاز به آبیاری متناوب دارد.
نکات مهم درباره گیاه با نیاز نوری کم
برای تکمیل مقاله، بهتر است به بررسی چند نکته پایانی در مورد گیاهان آپارتمانی برای خانههای کم نور بپردازیم:
۱. دورههای رشد گیاهان:
در مراحل مختلف رشد، گیاهان نیاز به نور متفاوتی دارند. برای مثال، در فصل بهار و تابستان که روزها طولانیتر هستند، گیاهان بیشتر از نور استفاده میکنند و در این دوران باید آنها را به میزان کافی و مناسبی از نور خورشیدی یا نور مصنوعی تامین کرد. در فصل پاییز و زمستان که روزها کوتاهتر هستند، نیاز به نور کمتری دارند. با این حال، برای گیاهان آپارتمانی برای خانه کم نور، باید توجه داشت که چگونه نوری را که میتوانند دریافت کنند، مدیریت کنیم.
۲. مکان قرار دادن گیاهان:
گیاهان آپارتمانی برای خانههای کم نور بهتر است در مکانهایی قرار داده شوند که ممکن است نور خورشیدی به آنها برسد. به عنوان مثال، نزدیک پنجرههایی که به طرف جنوب هستند یا از طریق یک شیشه نور به آنها برسد. همچنین، گیاهان آپارتمانی مقاوم در برابر سایه مانند بامبو، سانسوریا و زمینیها نیز میتوانند برای خانههای کم نور مناسب باشند.
۳. نوع خاک و کود:
گیاهان آپارتمانی برای خانههای کم نور، به خاکی نیاز دارند که میتواند رطوبت را برای آنها حفظ کند. خاکی که آب را به خوبی جذب میکند و در عین حال به سختی آب را وارد خاک میکند.
روشهای آبیاری گیاهان آپارتمانی در شرایط نور کم
آبدهی به انواع گیاه با نیاز نوری کم
آبیاری گیاهان آپارتمانی در شرایط نور کم باید با دقت و حوصله صورت گیرد. همانطور که قبلا گفته شد، در شرایط نور کم، گیاهان آپارتمانی به مقدار کمتری نیاز دارند، بنابراین آبیاری آنها نیز باید به دقت و با توجه به نیاز آنها صورت گیرد. در ادامه، روشهایی برای آبیاری گیاهان آپارتمانی در شرایط نور کم معرفی میشوند:
- آبیاری با دقت: در شرایط نور کم، گیاهان آپارتمانی به آب کمتری نیاز دارند و به همین دلیل، آبیاری آنها نیز باید با دقت و حوصله صورت گیرد. قبل از آبیاری، بهتر است خاک گیاه را با انگشتان خود بررسی کنید و اگر خاک خشک به نظر میرسد، آنها را آبیاری کنید. در ضمن، همیشه حتماً قبل از آبیاری، مطمئن شوید که زیر بشکه گل آب زیادی نباشد.
- استفاده از ظرف با سوراخ ها: برای آبیاری گیاهان آپارتمانی در شرایط نور کم، بهتر است از ظرفی با سوراخهایی در کف استفاده کنید. این کار باعث میشود که آب به آرامی از ظرف بیرون جریان پیدا کند و خاک به آرامی آب بگیرد.
- آبیاری از طریق زیر بشکه: برای گیاهانی که در بشکههای بزرگ قرار دارند، بهتر است آب را از طریق زیر بشکه به گیاهان رسانید. برای این کار، باید یک لایه روکش بر روی خاک بگذارید و سپس آبی را به زیر بشکه بریزید. این لایه روکش مانع از جریان آب به سمت زیر بشکه و گرفتن خاک توسط لولههای آب میشود. سپس میتوانید یک لوله آب به قطر چند سانتیمتر برای آبیاری گیاهان از طریق زیر بشکه قرار دهید. این روش آبیاری باعث میشود تا رطوبت بهتری در خاک حفظ شود و از بیش از آبیاری جلوگیری شود. همچنین، با این روش، بیشترین قدرت زیر بشکه ها برای ایجاد ریشه در خاک به کار گرفته میشود.
- استفاده از آب با کیفیت مناسب: در شرایط نور کم، بهتر است از آبی که دارای کلر و سختی زیادی نیست استفاده کنید. آبی که دارای کیفیت مناسب است، باعث میشود که گیاهان بهتر و سالمتر رشد کنند.
- استفاده از محلولهای مغذی: در شرایط نور کم، گیاهان آپارتمانی به مقدار کمتری نیاز به مواد مغذی دارند. به همین دلیل، بهتر است از محلولهای مغذی کم مقداری استفاده کنید. همچنین، محلولهای مغذی با ارزش غذایی بالا، بهترین گزینه ها برای گیاهان در شرایط نور کم هستند.
- تهویه درست: در شرایط نور کم، گیاهان آپارتمانی به مقدار کمتری از دی اکسید کربن و اکسیژن نیاز دارند. برای تهویه درست، باید به این نکته توجه کنید که گیاهان آپارتمانی نیاز به یک محیط با هوای تازه و خنک دارند. به همین دلیل، میتوانید در شب، پنجره ها را باز کنید و هوای تازه را به داخل آپارتمان بیاورید.
در نهایت، برای آبیاری گیاهان آپارتمانی در شرایط نور کم، باید به نیاز و خواستههای گیاهان توجه ویژهای کنید.