گیاه لاکی بامبو که در اصل متعلق به کشور چین است درختچهای است که از برگ آن برای خوراک خرسهای پاندا استفاده می شود.
این گیاه که به غلط نی خیزران خوانده میشود تفاوتهای زیادی از نظر شکل ظاهر و کاربرد با آن دارد و عموما در بیشهها یا تپهها و دامنه کوههایی با رطوبت ۶۵ تا ۹۰ درصد می روید و هر چه میزان رطوبت و حرارت موجود در منطقه و خاک بیشتر باشد، کیفیت محصول نیز بهتر است.
تفاوت گیاه لاکی بامبو با خیزران
درباره تفاوت گیاه بامبو و خیزران میتوان اینطور بیان کرد که گیاه خیزران به رنگ قهوهای است و تنه نازک تری نسبت به بامبو دارد و در تولید انواع سبد و صنایع دستی استفاده میشود.
چوب-گیاه-خیزران-و-بامبو
این گیاه در شمال ایران و عموما در شهرهای لاهیجان و روستاهای رودسر کشت میشود اما گیاه بامبو لاکی به دلیل شرایط خاص کشت و رویش، در کشور ما تولید نمیشود و شاخههای بامبوی موجود در گلفروشیها معمولا از کشورهای تایلند، مالزی و چین وارد ایران میشود.
به گفته یکی از عمده فروشان گیاه بامبو در تهران، در مورد «لاکی بامبو» اینطور بیان میکند: «لاکی بامبو، نوعی بامبو است که در سرگیاه و در قسمت انتهای پیچ بعد از قلمه زدن از بامبوی مادر با خمیر یا لاکی پوشانده میشود به همین دلیل و نیز به دلیل خوش شانس بودن این گیاه به آن لاکی بامبو (بامبوی خوش شانس) گفته میشود.»
گیاه بامبو از سال ۸۰ وارد ایران شد، اوایل ورود بامبو به ایران، از سوی مردم استقبال چندانی از این گیاه تازه وارد نشد اما به مرور به لحاظ شکل و شرایط آسان نگهداری و تبلیغات وسیعی که در ژورنالها و حتی فیلمهای تلویزیونی از آن شد، توجه بیشتر مردم به این گیاه جلب شد.
بامبو عموما از طریق هوایی تا کیش وارد ایران میشود و از آن جا به صورت زمینی به تهران و شهرهای دیگر میرود در گذشته که ورود بامبو به ایران ممنوع شده بود این گیاه از طریق دویی وارد کشور میشد اما در حال حاضر به طور مستقیم از تایلند و چین واردات این گیاه صورت میگیرد.
گیاه لاکی بامبو (خوش یمن)، طی مدت کوتاهی توانسته است جایگاه ارزشمندی بین فروشگاههای گیاهان آبی بادی و دوستداران آنها باز کند.
اگر هنوز موفق به خریدن این گیاه نشدهاید و به آن علاقمندید، مطمئنا یکی از آشنایان و یا دوستان شما که به این نوع گیاهان نیز علاقمند است، یکی از آنها را به عنوان هدیه به شما خواهد داد یا میتوانید از گلفروشی آنلاین ما آن را با قیمت بسیار مناسب خریداری نمایید.
در است حقیقت گفته میشود این نوع گیاه هنگامی برای ما خوش یمن که به ما هدیه داده شود. اما این بدان معنا نیست که اگر شما خودتان گیاه را بخرید برایتان خوش یمن نخواهد بود بلکه میتوانید آن را خریداری کرده و به خانه و یا محل کار خود هدیه دهید.
اگر میخواهید از خواص درمانی بامبو استفاده کنید، باید گیاهی را انتخاب کنید که قوی و سالم باشد. على الرغم عدم نیاز این گیاه به مراقبت، نمیتوان به این نتیجه رسید که این گیاه فنا ناپذیر است!
بامبو به دلیل رشد سریع، استقامت و پایداری در برابر شرایط محیطی، سمبل خوش یمنی و موفقیت است.
بامبوی خوش یمن گیاه مشهوری است و افراد زیادی طرفدار نگه داری آن در منزل هستند. چرا که به مراقبت چندانی نیاز ندارد و در حقیقت مناسب افرادی است که به دلیل مشغله زیاد، وقت رسیدگی به گیاهان را ندارند و یا اطلاعات کافی در باره نگه داری از گیاهان ندارند.
مقاومت بامبو نیز به این دلیل زیاد است که مناسب نگه داری در جاهایی است که فاقد نور طبیعی و یا نور ضعیف میباشد.
گیاه-لاکی-بامبو-خوش-شانس
یکی دیگر از محاسن این گیاه این است که به جای صرف هزینههای گزاف که معمولاً برای تهیه گیاهان بزرگ و پرحجم استفاده میشود، باهزینه اندکی میتوانید گیاه بامبوی زیبایی داشته باشید که در فضای اندک، زینت بخش میز محل کار یا منزلتان باشد.
گیاهی که امروز به بامبو یا بامبوخوش شانس معروف است در واقع اصلا از خانواده نیها یا خیزرانها نیست و از تیره دراسینا است با نام علمی دراسینا ساندریانا و به اسامی تجاری دیگری مانند دراسینای روبانی، بلژیکی همیشه سبز، یا گیاه روبانی و بالاخره بامبو خوش شانس شناخته میشود.
گونههای مختلفی از دراسیناها در خانهها نگهداری میشوند و بسیار مقاومت از خودشان نشان میدهند.
امروزه بامبوها به دلیل سادگی نگهداری و زیبایی نسبی بسیار پرطرفدار هستند. علاوه بر اینها از آنجا که در فرهنگ فنگ شویی معتقدند که این گیاه شانس به ارمغان میآورد بسیار مورد استقبال قرار گرفته اند، روی هم رفته نور غیر مستقیم برای این گیاهان بهتر است چرا که در نور مستقیم برگها دچار سوختگی شده و زرد میشوند.
این گیاه توانایی زندگی در خاک را دارد ولی رایج شده است که در آب نگهداری و فروخته میشود. و خود گیاه هم مشکلی با این مساله ندارد و به خوبی در آب زندگی میکند.
این گیاه بومی کامرون در مناطق استوایی غرب آفریقا و نواحی کوچکی از آسیای جنوب شرقی است. این گیاهان در بوتههای به هم فشرده رشد میکنند و ارتفاعی بالاتر از ۱٫۵ متر میتوانند داشته باشند.
معمولا برگها به درازای ۲۰ تا ۲۵ سانتی متر و عرض تا ۴ یا ۵ سانتی متری به رنگ سبز تیره یا ابلق به صورت سبز و فید یا سبز و زرد دیده میشوند، امروزه در جهان به عنوان گیاه تزیینی چینی معرفی و بازاریابی میشود.
بامبو از چهار قسمت سطح داخلی (دارای پوشش نرم)، دیافراگم (متصل کننده بخشهای ساقه به یکدیگر) میانه و پوشش رویه که بسیار سخت و دیرشکن است تشکیل شده و دیافراگم کاملا فشرده آب در آن نفوذ نمیکند.
بامبوها گیاهان بسیار حساسی هستند و در صورت کوچک ترین تماسی با موادشیمیایی مثلا مواد شوینده، نگهداری در هوای گرم، عدم تعویض آب، قرار گرفتن در مجاورت نور زیاد و گاهی بیماری، کم کم زرد میشوند و از بین میروند.
به همین دلیل ظرف یا گلدانی که در آن نگهداری میشود باید ماهی یک بار شسته شود و قبل از آنکه گیاه در آن قرار گیرد، کاملا خشک شود.
آفات لاکی بامبو
اصولا محیط مرطوب و گرم بهترین محل برای رشد قارچهاست بنابراین گلدان بامبو میتواند به راحتی آلوده به قارچهای فسادآور بشوند که روی تنه و برگهای گیاه فعالیت بکنند و موجود فساد بامبوها بشوند.
برای جلوگیری از شیوع قارچها سعی کنید ظرف بامبو را هنگام تعویض آب با مواد ضدعفونی کننده مانند وایتکس و… ضدعفونی کنید. نگذارید آب سبزه ببندد یا کدر بشوند.
قارچهای سیاه پودری روی برگها را با قارچ کشها میتوان از بین برد. بامبو برعکس بقیه گیاهان، نگهداری میشود؛ یعنی وقتی نور کمتری به آن برسد، بیشتر در جست وجوی نور قد میکشد و در تماس با نور زیاد و گرما از داخل میپوسد.
در انتخاب و خرید بامبو دقت کنید تا گیاهی که میخرید سالم و عاری از قارچها باشد. علایمی مانند کپک زدگی روی ساقه، خوردگیهای لزج مانند روی ساقه و سفیدکها و سیاهکهای روی برگها علایم قارچها هستند.
اگر بامبو دچار پوسیدگی ساقه شد چه باید کرد؟
در محل پوسیدگی ساقه که به رنگ زرد در میآید و لهیده مانند میشود، آوندها از بین میروند و گیاه دیگر نمیتواند آب به قسمتهای بالایی برساند. و خطر مرگ کل گیاه را تهدید میکند. بنابراین ساقه را باید بالاتر از محل پوسیدگی برید تا آوندهای سالم مشاهده شوند (سطح برش سفید و سالم دیده شود).
این گیاه در جنگلهای بارانی رشد میکند. دیده شده که در فروشگاههای حیوانات خانگی آن را بعنوان گیاهی برای تانکهای ماهیان بفروش میرسانند که در این حالت باید در زیر آب کاشته شود و به عبارتی غرق شود.
با اینکه ممکن است ماهها به این صورت زنده بماند اما سرانجام پوسیده خواهد شد مگر اینکه به شاخههای تازه جوانه زده گیاه اجازه دهید تا سر از آب به در آورند. لبههای برگهای این گیاه گاهی به رنگ زرد یا قهوهای در میآیند که این امر بستگی به شدت نور مستقیمی دارد که به گیاه تابیده میشود و یا ازدحام ریشهها در خاک و یا مناسب نبودن آب.
چرا برگهای گیاه لاکی بامبو زرد میشوند؟
دو عامل اصلی زرد شدن برگ بامبو از این قرارند: ۱) نور مستقیم بیش از حد و ۲) آب لوله کشی مورد استفاده برای گیاه بیش از حد نمک یا فلوراید دارد. برای اینکه گیاهتان دوره پربار و جدیدی آغاز
کند، آن را از تابش مستقیم نور آفتاب دور کرده و آب آنرا تنها از آن فیلتر شده یا آب معدنی طبیعی تامین کنید.
طریقه نگهداری لاکی بامبو
اگر شما قصد خرید بامبو از یک مغازه گل فروشی، گلخانه و یا مراکز مخصوص تولید این گیاه را دارید، گیاهانی را انتخاب کنید که سبز روشن بوده و برگهای سالمی داشته باشد.
گلدان محتوی این گیاه باید تا نصفه حاوی آب و ریشههای کوچک آن نیز قابل مشاهده باشد. برگهای زرد و قهوهای، ساقه زرد، کوفتگی ساقه، خراشیدگی و کرم خوردگی بیانگر گیاهی است که به اندازه کافی سالم نیست.
اگر گلدان خاک دارد، خاک آن باید مرطوب باشد نه آن قدر که پر از آب باشد و نه آن قدر که خشک باشد. اگر گیاه بامبوی شما به وسیله پست برای شما فرستاده شده است و گیاهی زرد و خراب است فوراً با فروشنده تماس بگیرید و درخواست تعویض آن را کنید.
گیاهان بامبو معمولا در آب رشد میکنند و گاهی برای ثبات گیاه در داخل آب آن از سنگریزههای تزئینی و یا تیلههای زیبا استفاده میکنند.
بامبوهایی که در آب رشد میکنند، معمولا احتیاج به یک گلدان شیشهای و یا سفالی دارند. مزیت گلدانهای شیشهای این است که شما به راحتی میتوانید سنگهای تزئینی و میزان آب گیاه را مشاهده کنید (و به راحتی میزان آب موجود در گلدان و کیفیت آن را بررسی کنید.) اما عیب بزرگ آن این است که حتی با قرار گرفتن گیاه در شرایط نوری کمینه، جلبکها رشد میکنند.
جلبکها برای ادامه زندگی به نور احتیاج دارند و بنابراین استفاده از گلدانی که دیواره آن کدر باشد و یا گلدانهای سفالی بسیار مناسبتر است.
معمولا لاکی بامبو شاخهای یا دستهای به فروش میرسد و یا اینکه داخل محوطهای آنها را قرار میدهند تا شما به راحتی بتوانید بامبوهای مورد نظر خود را انتخاب کرده و داخل گلدان با سنگ (و یا تیلههای) مورد نظر خود آنهارا تزئین نمائید.
اما در این صورت شما مجبور خواهید بود که از گیاه خود مراقبت کرده تا موقعی که ریشهها به وجود بیایند. اگر نمیتوانید مراقبتهای لازم را به عمل بیاورید، بهتر است بامبوهایی را بخرید که قبلاً در گلدان چیده شده و ریشه دار شده اند.
به دلیل رشد ایدهآل بامبوی خوش یمن در آب، شما میتوانید آنها را داخل حوض آب و یا چشمه آب قرار دهید به شرطی که عمق آب کم باشد و نصف ساقه بامبوها نیز از آب بیرون باشد. در این صورت میتوانید محیط اطراف بامبوها را نیز با سنگ ریزه و تیلههای دلخواه خود تزئین و پر کنید.
بامبو، گیاهی است که هم از طریق ریشه و هم از طریق برگ تغذیه میکند. با پاشیدن آب روی آن در واقع شما به دو روش، مواد غذایی را به گیاه تزریق کردهاید؛ البته اگر میخواهید گیاه شما رشد بهتری داشته باشد، میتوانید از قطرههای تقویتی یا اسپری تغذیه استفاده کنید.
ریشه-گیاه-بامبو-لاکی
بهتر است آب لاکی بامبو را هر دو هفته یا حداکثر یک ماه عوض کرد. آب استفاده شده باید آب سبک بوده و فلوراید آب کم باشد، در واقع بهتر است از آبهای معدنی بطری شده یا از آبهای دستگاههای تصفیه آب خانگی یا از چشمههای طبیعی که میدانیم آبشان سبک است استفاده کرد. (در مناطق کوهستانی همانند اردبیل آب شرب لولههای آب شهری سنگین است و در صورت استفاده برای بامبو نتایجی مانند زرد شدن برگها و تنه گیاه یا رشد بسیار کم و عدم طراوت لازم را به همراه دارد. همچنین کلر زیاد در آب برای بامبو مشکل ایجاد میکند).
برای نگهداری لاکی بامبو در آب معمولی ابتدا میبایست حدود دو ساعت آب را کنار بگذارید تا کلر آن کاملا از بین برود، زیرا کلر آب باعث زرد شدن گیاهان سبز میشود. پس از گذشت مدت زمان یاد شده بامبو را در آن قرار دهید.
لازم به یادآوریست که هر ۱۵ الی ۲۰ روز یک بار باید آب گیاه لاکی بامبو را عوض کرد. بامبو، املاح موجود در آب را جذب و به این ترتیب رشد میکند.
در روش نگهداری بامبو در آب نباید تمام ساقه را در آب قرارداد، بلکه باید فقط ۳ تا ۵ بند پایین آن در آب باشد. اگر تمام ساقه داخل آب قرار گیرد، ریشه تمام سطح ساقه را میپوشاند و این از زیبایی گیاه میکاهد.
دمای آب بهتر است بالاتر از ۱۵ درجه سانتیگراد حفظ شود و این گیاه به خوبی در دمای معمولی خانهها از بهار تا زمستان هماهنگی پیدا میکند. با تعویض آب، املاح مورد نیاز در اختیار گیاه قرار میگیرد و در نتیجه، رشد سریعتر را شاهد خواهید بود.
گیاه لاکی بامبو نیاز به نور مستقیم خورشید ندارد. این گیاه کاملا آپارتمانی است و بهترین نور برای آن نوری است که در فاصلهی حدود ۳ متر از پنجرهای که جلوی آن پرده کشیده شده میباشد.
بامبو با شرایط آب و هوایی ثابت، سازگار است. از این رو از نگهداری بامبو مقابل باد کولر، نزدیک بخاری یا شومینه و یا جلو دری که بعضی اوقات نسیمی از لای آن میوزد، خود داری کنید و همچنین از جا به جا کردن آن بپرهیزید، چرا که این گیاه بعد از مدتی به مکانی که در آن قرار دارد عادت میکند و جا به جایی ممکن است ضربهی جبران ناپذیری به گیاه وارد کند و باعث زرد شدن برگهای آن شود.
گیاه بامبو فقط در خاکهای مخصوص میتواند به زندگی ادامه دهد. از خصوصیات این نوع خاکها، قابلیت نگهداری آب به مدت طولانی را میتوان نام برد.
رشد لاکی بامبو در این خاکها افزایش مییابد. بامبو، گیاهی است که در رطوبت ۷۰ درصد در جنوب شرقی آسیا رشد میکند، اما با دمای معمولی داخل اتاق نیز سازگاری دارد، البته اگر قصد رسیدگی بیشتر و بهتر از این گیاه را دارید میتوانیددر زمانهای مختلف، برگهای گیاه را با آب پاش مرطوب کنید.
به منظور نگهداری گیاه بامبو در خاک ژلهای ابتدا باید بامبو را در آب قرار داد تا ریشه کند. حدودا دو ماه ونیم پس از آنکه بامبو به ریشه نشست میتوان آن را داخل خاکهای ژلهای قرار داد.
در زمانهایی که قصد تعویض یا شارژ خاک ژلهای را داشتید، بامبو را داخل آب نگهداری کنید. لازم به ذکر است در این روش نگهداری، املاح مورد نیاز لاکی بامبو از طریق خاک ژلهای تامین میشود.
از بامبو به عنوان گیاهی اجتماعی یاد میشود.
زمانی که تعداد زیادی از این گیاه در کنار یکدیگر قرار گیرد، سرعت رشد آن افزایش مییابد.
نکته قابل توجه اینکه رنگها بر روند رشد بامبو تاثیر بسیاری دارند که در اینجا به تأثیر دو رنگ قرمز و مشکی اشاره میکنیم:
نگهداری لاکی بامبو در محیط با رنگ قرمز
اصولا گیاه بامبو به رنگهای شاد به خصوص قرمز واکنش مثبتی نشان میدهد. تجربه نشان داده که اگر مکان نگهداری این گیاه با رنگهای شاد مثل نارنجی و قرمز تزیین شده باشد، برگهای این گیاه با سرعت بیشتری رشد میکنند و امکان زدن جوانههای بیشتری را فراهم میسازند. همچنین وجود رنگهای گرم در مکان نگهداری گل بابو، طول عمر گیاه را افزایش میدهد.
نگهداری لاکی بامبو در محیط با رنگ مشکی
از آنجا که لاکی بامبو به نور غیر مستقیم خورشید نیاز دارد، رنگ مشکی تاثیر منفی بر روند رشد آن میگذارد و در صورتی که مدت زمان زیادی گیاه در معرض رنگ مشکی قرار گیرد، پژمرده میشود و به تدریج از بین میرود.
انواع گونههای لاکی بامبو
گیاه بامبو به گونههای مختلفی تقسیم میشود که مهمترین آنها عبارتند از:
1. بامبوی جوانه: این نوع بامبو از قسمتهای وسط ساقه تشکیل میشود. برگها از جوانهی کنار ساقه میرویند. طول ساقههای نوع جوانه بین ۵۰ تا ۱۲۰ سانتی متر و رنگ برگها در این نوع، سبز است.
2. بامبوی برگ سبز: در این نوع بامبو، رنگ برگها سبز پررنگ است و ارتفاع ساقه به ۲ تا ۱۲۰ سانتی متر میرسد.
3. بامبوی طلایی: رنگ برگها در بامبوی طلایی، سبز کم رنگ است که رگههای سبز پر رنگی در آن دیده میشود، بعضی از انواع این گونه دارای برگهای سبز کم رنگ یکدست است. اما
4. بامبوی سیلور (ابلق): این گونه از بامبو دارای برگهایی به رنگ سبز کم رنگ و پر رنگ است و طول ساقه آن به ۱۲۰ سانتی متر میرسد.
انواع پیچ لاکی بامبو
گیاه بامبو از نظر نوع پیچ نیز دارای تقسیم بندی میباشد
- پیچ فنری: یکی از پر طرفدارترین پیچهای گیاه بامبو میباشد و از نظر تعداد پیچ نیز به دستههای تک پیچ، دو پیچ، سه پیچ و چهار پیچ تقسیم میشود.
- پیچ O: به دلیل شباهت زیاد این نوع پیچ بامبو به کلمه انگلیسی به این نام معروف شده است.
- پیچ S: به دلیل شباهت زیاد این نوع پیچ بامبو به کلمه S انگلیسی به این نام معروف شده است. با قلمه تکثیر مییابد. از هر جا که خواستید قلمه میزنید اما دیگر پیچ نمیخورد. تکثیر گیاه بامبو به روش قلمه زدن انجام میشود که در مقالاتی دیگرگ در آینده به آن میپردازیم.
سلام بامبو شاخه ای چند
سلام قیمت آبان ماه 88تومن